Koningaap » Specials » Edelstenen

De schoonheid van edelstenen

Het menselijk schoonheidsgevoel ie een oerverschijnsel, een diep in onze natuur verwortelde eigenschap. Net zoals goud, zilver, en juwelen, zijn edelstenen van grote waarde voor de mens.

De krachten die deze stenen bevatten

De schoonheid van de eerste edelstenen openbaart zich op allerlei manieren, door smetteloze transparante, kleurloze helderheid en fonkelende schittering. Er wordt beweert dat deze edelstenen speciale krachten bevatten (geneeskundige krachten). Ook in de industrie zijn sommige edelstenen onmisbaar, net zoals goud, zilver en juwelen.

hieronder worden voor mineralen bekeken. Ze worden veel gedragen en de vraag ernaar is groot. Sommige zijn edelstenen, wat hun waarde erg vergroot. Ze zijn in veel juweliers verkrijgbaar.
De diamant, koning der edelstenen

De diamant, koning der edelstenen

De diamant met zijn verblindende, nooit tanende schoonheid en zijn eeuwigdurende waarde behoort tot de meest bekende, meest gewaardeerde en meest gezochte edelstenen der aarde.
De robijn, edelste van alle korundstenen

De robijn, edelste van alle korundstenen

Geen gekleurde edelsteen wordt zo met sentimentele lofprijzingen overladen als de rode robijn. Bij alle volken symboliseert deze van oudsher het allerbeste wat de mens op de aarde kan te beurt vallen.
De schoonheid van amber

De schoonheid van amber

In de oertijd en in de vroege oudheid was amber een van de meest geliefde edelstenen. De prehistorische mens hield van amber omdat dit mineraal mooi gekleurd en gemakkelijk te bewerken was. In het oud…
De schoonheid van topaas

De schoonheid van topaas

Topaas was in de oudheid al een geliefde edelsteen. In die tijd, toen ze afzettingen alleen in de Oude Wereld bekend waren, was Topaas zeer kostbaar. Later ondekte men in Amerika rijke afzettingen waa…
Gepubliceerd door Koningaap op 21-11-2009, laatst gewijzigd op 13-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.