Koningaap » Specials » Vechtsporten

Verschillende gevechtsporten

Verschillende gevechtsporten Er zijn een heleboel vechtsporten in de wereld. Elke gevechtsport heeft zijn eigen arsenaal aan technieken. Bij elke vechtsporten zijn weer andere eigenschappen nodig. Voor judo is dit stabiliteit, voor boksen is dit snelheid, en voor worstelen is dan vooral kracht vereist. Elke gevechtsport heeft zijn eigen specifieke trainingen en schema's. Om de verschillende vechtsporten te begrijpen, behoor je jezelf niet alleen te concentreren op bovenstaande feiten. Maar ook de wortels, de geschiedenis van deze vechtsporten te kennen. Verdere informatie over wedstrijden, geschiedenis, gewichtsklassen enzovoort, vindt u in onderstaande artikelen. Er zullen zich in de loop van tijd nog nieuwe artikelen bijvoegen.

Sumoworstelen: jaarlijkse toernooien

Sumoworstelen is een gevechtsport die wordt beoefent door meestal zware mensen, geen wonder, want in deze gevechtsport draait het dan ook vooral om gewicht.

Veel beoefende gevechtsporten

Vandaag de dag is er een verbazingwekkend aantal vechtsporten dat door mensen wordt beoefend. Hier werpen we een snelle blik op enkele van deze vechtsporten, zodat je ziet dat hoe de vechtsporten vers…
Wedstrijdboksen en gewichtsklassen

Wedstrijdboksen en gewichtsklassen

Boksen is een tactische sport waar snelheid centraal staat. Wat ook erg belangrijk is, is de positie van de voeten, ogen en handen. Conditie is ook heel erg belangrijk bij boksen. Als je snel uitgeput…
Gepubliceerd door Koningaap op 26-11-2009, laatst gewijzigd op 13-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties